17/08/2010

Hoho sabtu aritu aku dah genap 26 tahun. Rasanya ni lah 1st time aku sambut birthday dalam bulan Ramadhan. Aku tak sedar masa detik kul 12 tu. Wife aku yang sedar. masa tu dah pukul 1230 pun. haha.

Aku sebenarnya bukan jenis orang yang celebrate birthday. Bagi aku, birthday same jugak mcm hari bese. takde pun mase birthday tu aku dapat superpower mcm dalam Heroes atau pun jadik Super Saiya ker. haha. Cuma maxis ada la bagi kol free 1 hari. Tu pun aku kol mak aku jer. haha.

well, begitulah hidup, makin lama makin tua. Tapi of course akan di'trade' dgn pengalaman, aset, kemahiran, pengetahuan, kematangan dsb. Bese la birthday, aku akan renung balik, apa pencapaian aku sebelum ni. Kat mana aku skang dan kat mana aku berada pada next birthday. Tapi pikir gitu2 jela.

Cuma dulu time2 skola2 dulu masa takde aweks dulu, slalu bile nak dekat birthday aku akan simpan duit skola, then masa birthday g makan McD or KFC sorang2. haha. Time2 dulu, makanan mcm ni kire mahal la jugak.

Anyway, birthday tetap birthday, Mcm hari raya, datang setahun skali. Bersyukur kita dapat berjumpa tahun ni, tapi tak tentu lagi kita akan jumpa lagi tahun depan kn? Papepun, selagi hayat dikandung badan, hidup perlu diteruskan.

Current mood: Ngantuk
Listen to: Nasib Do Re Mi
after this: Tido...zzz

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe