19/09/2010

Petikan daripada lagu senario, sebelum dan sesudah:

"Sebelum dapat kerja janji nak tekun kerja,
Bila diterima cuti dan MC saja..."

Mcm tu lah manusia, masa belum dapat kerja, mcm2 janji masa interview. Bile dah dapat keje asik nak cuti n EL aje.

Bile hari isnin je merungut, mengeluh, Monday blues or watever. Berat je rasa nak keje. Bile hari jumaat sume jadik makin semangat dan hepi. Rasa ringan je badan. tak sabar nak tunggu ofis hour abes. Punch out pun mesti on time.

Secara peribadi, aku mmg kurang senang dgn orang yang asik mengeluh kene keje or asik nak cuti je. Bile takde keje terkial2 carik keje. Orang dah bagi keje tu keje la btol2. cube la bersyukur sket at least ada keje. Bulan2 bleh setel hutang2 n bil2 yang bertimbun2 tu.

Senang citer ar, kalo nak keje, keje btol2. Kalo tak nak keje, benti. Ramai lagi orang nak keje. Tapi hanya anak raja dan anak datuk je yang tak payah keje. Selain daripada 2 golongan ni, kalo tak keje takkan bleh hidup punye.

Berhentilah merungut dan mengeluh sebab at least korang ada keje.

current mood: so-so
listen to: chelsea vs blackpool
after this: buat nescafe

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe