19/09/2010

Pertama sekali, aku ingin mengucapkan takziah kepada semua keluarga mangsa. Cara bagaimana mangsa 'dilupuskan' utk mennghilangkan bukti mmg sukar untuk diterima lebih2 lagi ianya berlaku di ambang hari raya aidilfitri. tapi oleh kerana pembunuh itu ialah orang kafirin, diorang pedulik ape.

secara peribadi, aku mmg berasa sgt marah terhadap apa yang berlaku. Pembunuh, itu seolah2 langsung takde rasa kesian langsung. mungkin amalan kaum diorang mcm tu kot. takpun pengaruh daripada muvie2 keluaran negara diorang.

Tapi kes yang berlaku ni mmg sejibik la apa yang belaku dlam filem diorang. seorang yang berkuasa dan korup. Bleh beli polis. Buat jahat tak agak2, ada gangtser sendiri, lepas ni kekayaan pulak melampau2. mentang la die peguam, dan kene pulak dgn kaum die yang terkenal dgn cakap putar belit, ske2 ati die je nak buat kepala. Polis pun satu, sebelum ni dah ada laporan pasal macha ni, tapi mcm endah tak endah je. nape lepas kes sosilawati ni baru nak bertindak?

anyway, aku tak terkejut la kalo macha ni bleh terlepas sbb die mmg pakar dalam selok belok undang2. Geng2 die pun sume peguam jugak. So sape yang akan kene teruk? orang suruhan die la, sebab diorang yang melakukan pembunuhan. die cume beri arahan. kalo macha ni kene pun, tak seberat mana pun hukumannye. kalo la aku diberi kuasa untuk jatuhkan hukuman kat macha ni, consider dgn byk2 jenayah yang die lakukan, 1st skali die ni kene dibelasah sampai lunyai. tapi jgn bagi mati. lepas tu, potong kaki n tangan die, lepas tu, bagi die kene hukuman kerusi elektrik, tapi jgn bagi mati. edingnya, bakar je hidup2. lepas tu, tulang die bagi beruang peliharaan die makan.

nasib baiklah, macha ni dilindungi oleh undang2 yang dibuat oleh penjajah, dan akan dimanipulasi oleh peguam2 yang terdiri daripada kaum die yang pandai putar belit.

anyway, tunggu dan lihat jela. untuk bacaan tambahan, klik SINI

current mood: sakit kaki
Listen to:

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers