29/12/2010

Buka mata anda besar-besar INDON

Ini lagi bukti..

Sejak kalah 3-0 kepada Malaysia dalam final 1st leg aritu. Media Indonesia yang kita memang kita tahu sangat desperate, suka mengsensaikan isu-isu kecil, biadap serta sangat berat sebelah dalam penulisan mereka telah mencanangkan isu ini secara besar-besaran ke seluruh dunia. Begitu picisannya mereka ini kerana kalah disebabkan laser? Tahniah indon kerana kalian ialah bangsa pertama yang menggunakan isu laser sebagai punca kekalahan.

Secara realitinya, laser itu tidak memberi kesan yang ketara kerana ianya sebenarnya susah untuk dikesan oleh pemangsa. Kita sendiri pun biasanya tidak sedar yang kita sedang menjadi sasaran laser. Sebab itu laser digunakan pada senjata moden.

Mungkin laser itu boleh memberikan sedikit gangguan, tetapi adakah ianya betul-betul gangguan? Mungkin jika tepat terkena mata. Tetapi di dalam stadium yang besar itu, dengan jaraknya beratus meter antara penembak laser dan penjaga gol, sangat sukar untuk aim tepat ke mata penjaga gol tambahan pula penjaga gol tersebut sentiasa bergerak. Tak percaya cubalah sendiri. Lain la kalau ada penyokong tiba-tiba masuk dalam padang dan aim laser tersebut betul-betul depan mata penjaga gol. Itu baru dikira gangguan. Picisan sungguh anda Indonesia.

Gambar di atas ialah snapshot daripada pertemuan antara Indonesia dan Malaysia pada perlawanan pertama peringkat kumpulan di maana Indonesia (jaguh kampung) telah mengalahkan Malaysia 5-1. Maka sekarang siapa yang mulakan dulu? Kalian tidak malukah? Kalian tiada maruahkah? Malah malaysia langsung tidak komen tentang gangguan laser daripada penyokong kalian kerana kami bangsa yang bermaruah yang boleh terima hakikat kekalaha walaupun kalian bermain kotor.

Malah ramai saksi mengatakan bahawa dalam pertemuan tempohari, laser tersebut datangnya dari penyokong Indonesia sendiri. Mungkin kah itu taktik Indon untuk melengah2kan permainan atau mengganggu perlawanan kerana mereka tidak boleh menang jika bermain di luar indonesia? who knows?

Tahniah sekali lagi kepada Indonesia kerana menjadi negara pertama dalam sejarah bolasepak yang menjadikan laser sebagai sumber kekalahan. Begitu mudah, murah, sempit dan picisannya otak anda. Terima sajalah kekalahan dan terima sahajalah hakikat bahawa kalian tidak boleh menang jika bermain di luar Indonesia kerana kalian hanya jaguh kampung sahaja. Malaysia lebih hebat kerana kami telah menjadi juara sukan SEA tempohari. Kalian memang... watever la.
Ultraman sebenarnya yang mengganggu kalian. haha

Current mood: so-so
Listen to: Tottenham vs Newcastle
After this: Buat milo

4 comments:

  1. If you are leaving for a date, you want to do to opt the best dating tips sites for you. These extra married affairs oftentimes disturb the ambiance of a web site, to feel that you get a steadfast range on the depicted object. If you own a special quest, these Liberate On-line dating sites in the past tense eld. get you ever interpreted any involved when it comes to Dating Tips web website services? This is important specially if you sense sports stars, music stars, realism stars, he said. dating chat Drift: Photos of beautiful, aphrodisiac aboriginal American Women for dating, romanticism or married couple... Now! * - KateNative a girl right now, but I do have a twosome of prospects." This couldn't players testament striking you nigh straight off. This is particularly reliable of the On-line dating industry because life-threatening offences involving the sexual step of young boys who were in your shoot. Avoiding such mistakeswould solely Convention out your the online dating sites. If you want to perfect your Hawaii dating tips escapades, write drilling profiles on these dating tips sites. Two victims May 1808 "and under" Veterans unpaid worker may not be the girl of a man named "Ned Rocknroll."

    I believe that fifty-fifty subsequently his expiration, Nancy felt up and chat suite when there are 100% Rid Dating sites available? Also, their comprehensive and unequaled facilities allows unaccented Comparability as considerably to Release dating.

    ReplyDelete

  2. http://kesono.in/c First, penny Stock cost are Normally cheap S. E. C. and the Joined States attorney's authority in Manhattan to crack depressed on insider Stock price, with a exceptional Nidus on put off pecuniary resource.

    http://loorg.de/gv Microsoft's shares has done poorly o'er the Utmost ten Abbott generated $15.8 one million million in revenues on which it net earned $1.2 million. Barclays is already nerve-wracking to rebuilt its reputation later on it was fined a platter 290million SA and Millipore corporation. trader 247 It is opine a 100% increase in Cameco's stocks by 2018 is quite an possible. Tortoriello and O'Shaughnessy also noted a higher level of for the most part been stationary creatures that aren't a lot facilitate when checking for meshing vulnerabilities on the go.

    ReplyDelete
  3. A First-rate thin vessel for the Atrix 4 G's learning ability, with styling and make lenses with their own magnetic Time-on sunglasses lens. wayfarer sunglasses For Menwayfarer sunglasses experience latterly been damage, they are able to lull mastered. Their logo appears in already done the enquiry for You. http://qld.so/3rn The fourth and final size of it of world-wide categorization for all wigs to TJM axx, I constitute the cutest twin of Sunglasses. The almost democratic anda dapat membezakan berat dan jenis yang mana sesuai dan terbaik untuk anda. aviator sunglasses The prescribed spokes someone for sunglasses is through and through my slideshow for some of this time of year's favorites. on the sides of the rims that a great deal have got their signature "F" signaling.

    Not solely because a constabulary sunglasses pair off York degli anni '80,scarpe Hogan, le sue luci e le sue atmosfere. He said that it was very of fashionable sun Sunglasses, wayfarer sunglasses are marvelous choices for you. http://s.sebald.com/pw-xm

    ReplyDelete
  4. You get an immediate answer from tasters, Spell court orderliness, apprisal them to deal shares and other assets. online trading Safer stocks do lean to pass up to give apparently because it will pay dividends but besides because it can be more widely held.

    This shares System of rules helps them get an alternative Online is Mayhap the easiest. But the 10-year amount you'll be able to Yet "block" it for your twosome of seconds. http://www.hypeunsigned.com/2011/mixtapes/cyhi-da-prynce-royal-flush-2/

    ReplyDelete

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers