12/02/2011

Kehidupan zaman sekarang semakin membosankan. Awal2 pagi dah kene bangun nak g keje. yang bawak kete, mmg tak dapat lari daripada terperangkap dalam jem. Naik public pulak kene berebut2 dan berhimpit2. Untuk lelaki mungkin best la. Tapi sian kat kaum hawa, Skang dah ada coach utk perempuan mungkin ok sket. Itu pun ada jugak lelaki yang buta kayu masuk jugak.

Sampai kat ofis pulak, parking full. Kene tawaf dulu beberapa kali. Itu pun kalau ada. kalau takde kene parking jauh. Dah la parking jauh, kene bayar pulak tu. Kalau free takpe jugak. Nak menapak punye pasal, nyaris2 tak sempat nak punch on time. Hujan? Lagi teruk la jadiknye.

Nak balik rumah pun same jugak. Boleh dikatakan ulangan masalah pada waktu pagi. Cuma kalau nak elak daripada kesesakan ni kene balik lambat. Lagi lambat balik, lagi lambat la sampai rumah. Balik rumah pulak dah penat. Larat ke nak spend masa dengan family?

Bila kita fikir balik, berapa jam je kita kat rumah sebenarnya? Sehari berapa jam je kita jumpa ahli keluarga kita? Macam mana nak jadik keluarga yang bahagia kalau jumpe pun tah bape jam je.

Bosan kan hidup macam ni? Tak keje, perut nak kene isi, kereta dan rumah nak kene bayar. Tapi ape bleh buat. adapt je la.

Current mood: kenyang
Listent to: Hot fm
After this: tak tau la nak watpe

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe