01/02/2011

Aiseh, macam mana la aku bleh terdetik nak bercerita tentang awek ni. Aku sebenarnya tak beberapa minat nak citer pasal artis ni sebab dah byk sgt blog2 hiburan dalam Malaysia ni. Lagipun kalau citer pasal artis ni mesti lebih kepada negatif berbanding positif.

Banyak je citer FS yang dijaja oleh media, terutamanya ialah 'epic' antara FS dgn ND. Tetapi disebalik kenegatifan FS ni sebenarnya sedar tak sedar, FS sebenarnya seorang pelaris produk. Apsa sahaja kisah pasal FS ni akan dijadikan bahan untuk lariskan produk, tak kira la suratkhabar, drama, iklan atau filem. Kene plak FS ni tak putus2 kontroversinya. Akibat laporan panas dan sensasi media, FS yang dulunya sangat digemari sedikit demi sedikit semakin menjadi kurang diminati.

Tapi, walaupun semakin kurang digemari, ramai orang jugak orang yang still nak tgk drama lakonan die dengan alasan, 'bukan nak tgk drama, tapi nak dtgk die'. Then kalau suratkhabar lapor je pasal die, ramai pulak orang akan beli suratkhabar aritu. suratkahabar pun pandai, siap letak kat muka depan lagi tu. Yang baru2 ni sampai 4 or lima hari letak citer pasal die je. Sampai Utusan pun tak ketinggalan jadik FS sebagai tajuk utama. Dalam intern plak, cuba cek blog2 hiburan, kalau citer pasal FS ni hit mesti melambung, comment mesti berlambak. Memang dasat betul aura FS ni sebenarnya. Pernah ke dalam berita pasal artis dijaja dalam suratkhabar utama hampir seminggu? Aku rasa tak pernah je.

Bagi aku citer yang paling best pasal FS ni ialah jejai lawat die helikopter. Heboh satu malaya tu. Sejak insiden tu, helikopter dah jadik 'bahan' untuk wat lawak. Cthnya, "Kalau ko nak awek tu, ko kene ade helikopter baru die layan", "stakat keter mane nak jalan, kene bawak helikopter baru die layan". Trio pagi sinar fm pun tak ketinggalan guna lawak helikopter ni. Tula, ape saje pasal FS akan jadi sebutan.

Byk la kontroversi pasal FS. Aku malas nak citer kat sini. Cuma nak citer pasal nilai seorang FS. walaupun mengeluarkan aura yang agak negatif, tapi kelarisan die mmg tidak dapat dinafikan. Kalau korang diberi pilihan untuk amik tempat die nak tak?

Current mood: Kenyang. Baru lepas breakfast.
Listen to: Do Re Mi
After this: Mandi kot

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

My Blog List