28/02/2011

Harap maaf, Tempoh bayaran tidak dilanjutkan
Kesian kepada pekerja pejabat pos dan kaunter polis trafik kerana hendak menghadapi ribuan orang yang hendak menjelaskan saman trafik di saat akhir. Mesti tersiksa jiwa dan raga. Kalau dah beribu nombor giliran, bila masa nak rehat, lunch dan nak ke tandas sekali pun kan?

Memang dah jadi tabiat rakyat Malaysia yang suka membuat sesuatu di saat-saat akhir. Nak salahkan kerajaan tak boleh juga sebab tempoh yang diberikan sejak Ogos tahun lepas lagi. Alasan yang famous ialah takda masa nak pergi bayar sebab sibuk bekerja. Orang lain pun bekerja juga, tapi kenapa boleh bayar awal-awal?

Walaupun system down sejak minggu lepas lagi, ramai berharap tempoh ini akan dilanjutkan seperti kes-kes dulu. Malangnya, jangkaan orang ramai meleset sebab tiada lanjutan akan diberikan dan hukuman tetap akan dilaksanakan seperti senarai hitam dan dimerit.

Kesimpulannya, jangan buat sesuatu pada saat-saat akhir.

Current mood: Kenyang, tapi relax
Listen to: 6 Jahanam lagi
After this: Post lagi. hehe

5 comments:

  1. Your means of explaining all in this paragraph is actually nice, every one be capable
    of effortlessly know it, Thanks a lot.
    Here is my web blog : Facebook Smileys

    ReplyDelete
  2. I'm extremely inspired with your writing skills and also with the layout for your weblog. Is this a paid subject or did you customize it yourself? Anyway stay up the nice quality writing, it's rare to peer a nice blog like
    this one nowadays..
    My website ... accurate english to spanish translations

    ReplyDelete
  3. Simply desire to say your article is as amazing. The clearness in your
    post is simply great and i could assume you are an expert on this subject.
    Fine with your permission allow me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.

    Thanks a million and please continue the gratifying work.
    Also visit my website : abdominal exercises to lose belly fat

    ReplyDelete
  4. I always spent my half an hour to read this web site's articles or reviews every day along with a cup of coffee.
    My website acm.sjtu.edu.cn

    ReplyDelete
  5. Greetings from California! I'm bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I enjoy the info you present here and can't wait to
    take a look when I get home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my cell phone .. I'm not
    even using WIFI, just 3G .. Anyhow, excellent
    blog!

    My site academy sports texarkana

    ReplyDelete

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers