04/04/2011

Gambar ni  telah difowardkan ke dalam inbox aku. Memang gambar ni berjaya membuatkan aku gelak dan merembeskan hormon yang bagus di dalam kepala untuk kesihatan. Cuma ada satu dua ayat tu kene faham betul-betul baru boleh gelak. Mujurlah aku boleh faham semua. Maka besarlah sikit gelaknya.

Kenal tak Rajnikant? Bagi peminat filem tamil, ianya bukan asing. Tapi sebenarnya tak perlu minat citer tamil pun untuk kenal beliau. Lakonan beliau yang sentiasa meletup dan itu membuatkan beliau mudah dikenali.

Kalo tak pernah tengok pun, mesti pernah dengar Sivaji Da Boss, Padaiyapa, Arunachalam, Muthu. Itu semua antara lakonan beliau yang sangat famous di Malaysia. Cerita-cerita ni memang pernah keluar dalam TV tempatan.

Beliau sangat bergaya dalam apa-apa watak. Selalunya beliau melakonkan watak hero atau orang baik. Aku tak pernah tengok beliau berlakon watak jahat. Walaupun gaya beliau sebenarnya kelihatan poyo, tapi itulah yang menariknya. Poyo tapi menarik. Kita mudah untuk menerima gaya beliau sambil terhibur. Aku memang terhibur pun.

Standard la cerita tamil, hero kalah dulu, memang kemudian. Kalau bab bergaduh tu sorang boleh hentam 10 orang senang-senang je. Kene bantai pun relax je. Macam badan tu dibuat dengan Titanium Aloi je kan?



Aksi dalam filem Rajnikant biasanya disulami dengan aksi-aksi akrobatik yang kelihatan mustahil sebenarnya untuk dilakukan dengan tubuh badan beliau. Begitu juga dengan nasib penjahat yang dibelasah oleh beliau, berterbangan di udara seolah-olah graviti bumi sama macam graviti di bulan.

Antara aksi yang aku suka tengok (sebab menghiburkan) dalam filem Sivaji masa dia jadi botak dan lawan atas bumbung. Gaya dah macam Neo dalam The Matrix. Siap boleh buat "Gerakan Aliran Air" seperti yang dilakukan oleh Aoshi Shinomori dalam Samurai X. Satu lagi dalam filem Padaiyapa masa "Bullet Time", beliau telah mengelak peluru dengan selamba walaupun sebenarnya mustahil untuk dilakukan dengan fizikal beliau. Aku rasa filem ni yang memperkenalkan aksi mengelak peluru sebelum diperkenalkan dalam filem The Matrix.

So, macam mana aku boleh tahu banyak ni? Aku bukan peminat setia cuma terhibur dengan lakonan beliau yang menusuk kalbu walaupun secara terang-terangan aksi beliau sebenarnya melanggar hukum fizik.

Untuk melihat aksi beliau, pergi ke Youtube, taip "Geli Mat" dan "Polis ketiak basah" enjoy la video yang akan keluar nanti. Aku malas nak link-kan sebab internet connection macam haram di kala ini. Aku dah puas gelak dah.

Deyyy!!!
Current mood: Ngantuk dah ni. Nasib baik esok cuti.
Listen to: Jacuzzi Love - Too Phat
Aftert this: Tido

2 comments:

  1. The Act makes certain types of criminal offences punishableby fines of up to C$10 million and/or imprisonment for periods of upto five years. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose sale[/url] St. I know my good-looking brother personal computer stylish than these when this individual wearing the particular Moncler jacket I acquire for your pet.. Be brave..
    A lot of these people could never afford that kind of money. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose jackets[/url] Was precisely this kind seems the very simple product innovates first achievement Feir?Nike and Ballman's enterprise. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose for sale[/url]
    [url=http://flyballbags.com]canada goose down jackets[/url] Notable film roles include 2002 We Were Soldiers alongside Oscar winner Mel Gibson, 2003 View From the Top alongside Oscar winner Gwyneth Paltrow, 2004 First Daughter, the lead role in 2007 Thr3e, 2007 The Jane Austen Book Club, 2008 Eddie Murphy comedy Meet Dave, 2009 Quentin Tarantino-helmed Inglourious Basterds, and last year Knight and Day alongside Oscar nominee/action hero Tom Cruise and Cameron Diaz. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]monster beats pro detox[/url]

    ReplyDelete
  2. Puterea noastră de negociere creşte pe măsură ce ne însuşim scheme de negociere validate de teorie şi practică. [url=http://www.2012canadagoosepascher.fr]Canada Goose Pas Cher[/url] Bernanke replied that he didn't know but that it could potentially be "tomorrow."Mr. Why does Katniss ignore Haymitch's advice to head directly away from the Cornucopia? Did she do the right thing to fight for equipment? What are the most important skills she has for staying alive? Her knowledge of nature? Her skill with a bow and arrow? Her trapping ability? What qualities of her personality keep her going? Her capacity for love? Her intelligence? Her self-control?. Shirley Hunt's blog post was featuredSlow PhotographyI always appreciate when friends send me links to articles relevant to our program, and to encouraging people to slow down and take notice of the world around us.
    You may also need a season ticket for a bus or train. [url=http://www.icanadagooseca.com]canada goose toronto[/url] Food store is now nearer to the customers. [url=http://officialcanadagoosesoutlet.ca]canada goose outlet[/url]
    [url=http://flyballbags.com]canada goose online[/url] Contrasted with flat shoes, high heel shoes have many advantages: first they add some feminine in your life, second they add inches to your height to make you look longer and thinner without thinner with a well proportion, last they make you look and feel awesome and also increase the self esteem and confidence in you. [url=http://www.onlinebeatsbydreoutlet.com]beats by dre on sale for cheap[/url]

    ReplyDelete

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe