18/05/2011

Berikut adalah sedikit peringatan. Setiap perbuatan di bawah ini sebenarnya membahayakan kita tanpa disedari:

Jawab telefon dengan menggunakan telinga kiri


 Jangan minum kopi 2 kali sehari



Jangan makan ubat dengan air sejuk

Jangan makan besar selepas pukul 5 petang

Kurangkan jumlah teh yang diminum

 Kurangkan makan makanan yang berminyak

Banyakkan minum air pada waktu pagi dan kurangkan pada waktu malam

Jauhkan handphone daripada charger

Jangan gunakan earphone/headphone terlalu lama

Waktu yang terbaik untuk tidur adalah dari pukul 10 malam hingga 6 pagi

Jangan segera baring selepas makan ubat

Apabila battery handphone tinggal 1 bar, jangan jawab panggilan kerana radiasi meningkat 1000 kali ganda

Aku pun tak sure ape kesannya. Yang pastinya kesannya adalah buruk. Sebab itulah dipanggil peringatan. Kene rajin google dan wiki untuk cari jawapan.

Current mood: Sejuk sebab tadi kene hujan
Listen to: Aku dan kamu - Flop Poppy
After this: tak decide lagi nak buat ape

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe