29/10/2011


Masa aku tgk trailer filem ni, bila aku tengok ada budak kecik than ada aksi fight2 ni, aku dah boleh teka dgn mudah macam maa cerita ni. Too simple. Aku dah terbayang macam Karate Kid (anak will smith).

Ada la beberapa membe suggest utk tgk cerita ni. Beriya-iya kata best terutamanya opis mate aku. Tapi manager aku awal2 dah cakap "cerita ni bukan untuk awak". yela sebab aku slalu share dan kritik movie2 yang aku dgn die. So die dah tau ape taste aku.


Cerita ni sangat la simple dan predictable, mengisahkan macam mana underdog boleh jadik people's champ (teringat plak The Rock). Biasa la hero, mula2 mesti kalah. Lepas tu hero berlatih. Sorang demi sorang opponent kalah dengan hero. Lepas tu trus skip ke final match. Masa final match tu, mula2 mesti hero nak kalah, tapi last2 hero menang. Cuma dalam citer ni, hero tak menang, tapi jadik people's champ. aku rasa tu lagi berbaloi daripada champion tapi takde orang sokong. Lagipun oang lagi suka sokong underdog.

Cerita style macam ni, aku tak suka masa awal2, final boss mesti nampak macam power giler2. Masa mula2 tgk Zeus, memang nampak la macam mana robot ni, bunuh robot lain dalam masa 1 round je. Masa lawan hero terus jadik sayur. Ape da.. takkan champion tak bleh nak beat underdog.

Tapi memang tak dinafikan lah, scene pertarungan tu   penuh dengan emosi. Rasa macam nak ikut je sorak sekali, tapi memang aku tgk orang sebelah aku meman tg muka penuh emosi. Haha. Masa dah nak abes tu, ada scene tu taching sket. Aku tgk ada beberapa lelaki dah terkebil2 mata. yang perempuan siap dah meleleh air mata. Aduhai~ hehe.


Konsep robot boxing ni memang menarik la bagi aku. Lebih thrill banding manusia. Kalau nak diikutkan, G2 Atom tu dibina tahun 2014. Mungkinkah 2 tahun lagi kita akan dapat saksikan robot2 ni?
Kesimpulannya, cerita ni bagi aku biasa2 je dari segi storyline. Dari segi penyampaian memang sesuatu yang baru serta menarik. Ramalan aku masa tgk trailer filem ni memang tepat. hehe. Sesuai la kalau nak bawak anak-anak, adik-adik ke, bakal adik ipar ke di hujung minggu.

P/S: Masa scene Kiss2, ada macha bersuara "hep hep hep, sini ada banyak budak la, mana boleh" satu hall gelak. Tapi memang btol. ramai gak budak2 yang tgk.                  

Current mood: Ngantuk dah ni.
Listen to: Bunyi kipas
After this: Tido. Zzzz


0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers