05/10/2011


Sekarang ni sejak zaman bekerja, pagi-pagi kalau tak sarapan rasa macam hidup tak lengkap. Rasa macam tak bertenaga je. Pagi-pagi mesti kene makan benda panas.


Sebab tu aku sengaja keluar rumah awal supaya aku sampai awal dan sempat sarapan pagi kat cafe ofis.


Macam zaman student dulu kalau tak sarapan tak kisah. Terus lunch je. Mungkin sebab masa tu duit pun tak banyak kan? 


Tahukah anda betapa pentingnya sarapan pagi ini? Ianya umpama untuk 'jump start' diri anda selepas 'standby' mode ketika anda tidur. Berikut ialah antara fakta tentang sarapan pagi:


Mitos: Tak apa pun kalau skip sarapan, bukannya meal yang penting pun berbanding lunch atau dinner.Fakta: Hey, breakfast lah meal yang paling penting berbanding meals yang lain!
Mitos: Makan sarapan nanti hanya akan buat kita letih dan mengah je sepanjang hari.Fakta: Sarapan lah yang membekalkan tenaga yang diperlukan untuk memulakan hari anda dengan baik!
Mitos: Saya on diet, kalau makan sarapan nanti gemuk lah!Fakta: Kalau tak sarapan lah lagi gemuk. Tak nak gemuk, jangan lah sarapan roti canai and nasik lemak tetiap hari! haha
Kesimpulannya, jangan skip breakfast dan jangan breakfast macam nak cover lunch dgn dinner.
Current mood: Kekenyangan. Makan banyak tadi
Listen to: Dogfight - m.o.v.e
After this: donwload codec. Codec skang outdated


0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers