17/12/2011


Bagi sesiapa yang dah selalu makan kfc, mesti akan kata muak or bosan bila ajak makan kfc. Tetapi di sebalik kemuakan kita, ada ramai lagi orang yang menganggap KFC ni sebagai satu makanan special. Dapat makan pun mungkin dalam sebulan sekali or setahun sekali je. 

Bagi yang berduit, kfc ni bosan. Bagi yang hidup dibelenggu kemiskinan, kfc ni umpama satu rahmat kalau dapat makan. Kadang2 bila pergi KFC, tengok ada orang makan tak habis, rasa macam kesal pun ada. yela mungkin jenis berduit, takde hal, anytime boleh datang lagi.

Ape yg aku nak cakap sebenarnya ialah, tolonglah makan sampai habis. Bersyukurlah sebab korang mampu nak beli kfc ni. Kita tak tau berapa banyak orang2 yang tak mampu di luar sana yang meleleh air liur bila tengok iklan kfc or lalu depan kedai kfc.

Current mood: Rasa macam nak kuar rumah. Hujan
Listen to: Bunyi hujan
After this: Mandi

2 comments:

  1. agreed. org mmg xkn rs nk appreciate sumting/sumeone ble da dpn mate. huhu

    ReplyDelete
  2. betul2. sedih je tgk orang makan tak abes ni

    ReplyDelete

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers