18/12/2011



Dulu masa aku ingat lagi. Nostradamus meramalkan kiamat akan berlaku pada tahun 1997. Ada movie die. Tapi aku tak ingat. Tengok2, takde pape pun berlaku tahun tu. Cuma kegawatan ekonomi je.

Sekarang ni, ramalan yang paling popular ialah ramalan bumi akan kiamat pada 21 Disember 2012. Kenapa sekarangn ni barat beriya-iya nak popularkan ramalan ni. Sebelum tahun 1997 dulu takde pun. Mungkin nak tunggu kot ramalan Nostradamus betul ke tak.

Barat claim ramalan ni dah berusia 4000 tahun. Kenapa sejak awal-awal lagi takde sape nak kisah pasal ramalan ni? Kenapa dah tahun 2010 tiba-tiba nak buat filem yang menunjukkan seolah-olah ramalan tu betul? Kenapa orang2 60's  70's 80's 90's tak reveal or buat movie pasal ramalan ni?

Bagi aku, ramalan 2012 ni mungkin sama macam Y2K dulu. Maknanya ada pihak yg sedang buat profit berdasarkan rumours ni. Aku tak tahu betul ke tak. Tapi tanda tu macam nampak. Kenapa dulu tak kecoh pun kan? kenapa bila dah tinggal 2 tahun baru nak kecoh?

Bukannya apa, sejak filem 2012 dibuat, banyak rencana pasal ramalan ni diterbitkan dalam channel history, National Geographic. Kenapa sebelum filem ni, takde orang buat rencana pasal ramalan ni?

Pape hal pun, tunggu dan lihat je la. Tengok boleh, percaya jangan. Barat ni sebenarnya banyak je agenda diorang amik kesempatan kat orang lain. Sebagai umat Islam, kita patut tahu bahawa tarikh kiamat adalah rahsia Allah swt.

Current mood: Lapor2. tak makan nasik lagi hari ni
Listen to: MU vs QPR
After this: G makan.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe