25/01/2012



Apa itu SOPA dan PIPA? Tanye la pakcik Google ye. Untuk senang citer dan paham, US akan block mane2 website yang melanggar hakcipta pelihara dan content yang confidential. So apa kaitan dengan korang kat malaysia ni?

Kaitannya ialah semua website untuk download or filesharing akan di terminate satu demi satu sebab diorang ni melanggar hakcipta. Mesti bosan kan kalau tak boleh download. Nak beli mahal la plak. Kadang2 kita tengok sekali je. Lepas tu campak ke mana2. Tu yg malas nak beli. Maka, lepas ni takde la lagi download2 free ni. Btw, ni antara kandungannya. Ada banyak lagi.

So apa kaitan antara SOPA, PIPA dan Unifi? Simple je, kebanyakkan user kat malaysia ni subscribe unifi sebab nak download ni. Tapi kalau sumber download tu dak takde, apa gunanya lagi kan? Setakat nak FB, guna broadband pun dah cukup kan? Sekarang ni rasa berbaloi tak bayar mahal2 (lagi mahal dari Broadband/Streamyx) kalau setakat nak FB je? Terpulang la kepada masing2. Cuma siapa yang gila game online still berbaloi kot

Current mood: Lenguh jari dah.
Listen to: Merawat Luka Yang Terpendam - Liza Hanim
After this: G cari pemakan. dah lapar ni

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe