20/03/2012

Pernah dgr pil kuruskan badan? Mudah je didapati sekarang. Iklan pun banyak. Nampak macam simple je kan? Kalo rasa badan tu byk lemak, makan je pil tu, nnt lemak2 tu akan terbakar dan boleh kurus btol.
Ada macam2 cara lagi la bila kita tgk promo.

Tahukah anda, penjual pil ini mengambil kesempatan terhadap golongan2 obes ni. Die tahum kebanyakan orang obes suka makan dan tak suka bersenam. Maka dengan itu, tercipta la idea pil kurus ni.


Tanya la pakar kesihatan, takde cara yang berkesan untuk menguruskan badan melainkan jaga makan dan bersenam dengan betul dan teratur. Kalau la pil kurus ni berkesan, tak payah buang masa la kita buat promo untuk bersukan dan beriadah, makan je pil kurus, lepas tu makan balik sesuka hati dan tido. Agak2 gemok, cari lagi pil kurus.


Aku cuma kesian dgn orang obes tapi diambil kesempatan dengan bende yang tak berkesan. Trick 'sebelum' dan 'selepas' tu tak ceritakan keseluruhan citer. Cuba tanya model tu dgn jujur, mesti diorang kene makan berpantang dan buat senaman teratur. Tak pun, gambar tu fotoshop. Byk dah kes gambar kantoi fotoshop.

Percayalah, menguruskan badan dengan menjaga pemakanan dan bersukan adalah lebih murah, berkesan dan menyeronokkan. Jangan la percaya iklan2 kuruskan badan tu. Nak kesempatan je. Ok, mungkinla, masa program tu, korang akan dicontrol, tapi lepas abes program, kembali semula ke tabiat lama, so takde hasilnya.

   " Aku gemok takpela, nampak comel"

Current mood: Ngantuk
Listen to: Hanya padamu - Qiara
After this: zzzzzzz

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe