22/04/2012


Sedar tak sedar sekarang kita dah berada di penghujung bulan 4. Bermakna 1/3 daripada tahun 2012 telah dihabiskan. Kebanyakan liga-liga eropah tinggal lagi 3 atau 4 match je lagi. Dah nak sampai ke penghujungnya. Untuk peminat bolasepak macam aku, waktu paling membosankan ialah dari hujung May sampai awal Ogos sebab liga europe ni bercuti. Dalam tempoh ni, hari minggu umpama tiada makna sbb tiada apa yg dinantikan. 

Cuma nasib baik ada bola sepak tempatan, Liga Super, Perdana. Walaupun tak sehebat liga eropah, tapi ok la daripada takde. Pastinya tempoh 3 bulan, para2 isteri, mak, adik dan kakak yang peminat cerekarama atau rancangan realiti akan berasa senang hati sebab tak payah rebut tv.


Dalam tempoh ni, yang paling best pun spekulasi perpindahan pemain je, Tapi spekulasi ni pun macam gosip hiburan. Sembang pula hebat star ni nak masuk kelab ni la, star ni nak masuk kelab tu la. Last-last player yang betul transfer player biasa2 je. Yela, nak jual paper, berita kena senssasi. Tapi seronok jugak baca berita2 tu sebenarnya.

So, apa peminat bola mcm aku buat dalam tempoh masa tu? Mcm biasa la layan bolasepak tempatan. Tak pun layan movie yg kutip2 tapi layan or main game. Ok jugak, kalo takde EPL weekend sebab kalo nak kuar g mana2, tak payah fikir pasal game EPL kul berapa. Keluar dgn bebasnya.


Begitulah, kisahnya bila dah penghujung season ni, juara akan ditabalkan satu demi satu. Yang turun liga akan turun liga. Cuma nasib baik tahun ni ada EURO 2012. Sama jugak macam liga super, takde la best sgt tapi ok daripada takde, Sebenarnya international game tak la best sgt sbb tak semua player star berbanding dengan match2 kelab sebab umpama gabungan star. Kalau nasib baik, kita akan dapat saksikan kemunculan star baru yang akan jadi rebutan beberapa kelab kaya lepas habis tournament.



Ok, kehidupan perlu diteruskan.

Current mood: Baru buat Neslo. Macam best je bau.
Listen to: Malaysian Boy - Altimet and the geng
After this: Mandi. Nak g kenduri orang kahwen

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers