06/05/2012



Dah tak banyak lagu puisi macam ni atau pun mcam dah takde langsung sebenarnya. Majoriti lagu sekarang lebih kepada percintaan semata-mata. Aku suka kau, aku benci kau, perpisahan,blablabla. Yang pastinya berkisar dengan percintaan.

Walaupun aku lahir tahun 80an, tp aku rasa era 70an masih ada banyak lagi lagu yang bertema kehidupan, rakyat dan alam sekitar. Liriknya penuh dengan puisi dan tak straight foward. Memerlukan pendengar mentafsir dulu ayat2 puisi ni sebelum dapat memahami maksudnya.

Anyway, kat KL ni, tempat untuk mendengar agama banyak, tempat untuk membuat maksiat pun banyak, cara nak buat pahala pun banyak, cara nak buat dosa pun banyak. In the end, semuanya kembali kepada kita, jalan mana yang kita nak pilih.

"Sesat di Kuala Lumpur, 
Dosa dan pahala bercampur,
Tapi kita perlu hidup, 
Kita perlu terus hidup"


Current mood: Lapar. Tak lunch lagi ni.
Listen to: Sesat Di Kuala Lumpur - M.Nasir
After this: Tak plan lagi nak buat apa


0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers