07/05/2012


Esok dah start keje balik. 9 hari bercuti. Ini disebabkan Golden Week kat Jepun. So orang jepun balik ramai2. Ada la beberapa kilang jepun kat malaysia ni pun turut cuti seminggu.

9 hari cuti tu, bukan sehari. Nak gerakkan momentum kembali kepada asal bukan mudah. Umpama nak menggerakkan kapal Titanic. 

Kebetulan pulak kat office tgh alami re-orga. New structure. Secara automatiknya akan start esok. Rasa macam baru kerja je. Mungkin akan ada job scope baru atau tugas baru. Tengok la macam mana. Yang penting masih ada kerja.

Rasa malas kerja tu takde la, cuma berat lagi. Macam tak puas je cuti lagi. 

Begitulah rasanya. Aku harap pil biru ada lagi, tapi dah habis. Cuma tinggal pil merah je.

Apa pil merah dan pil biru ni? Dalam The Matrix, Neo kene buat keputusan nak amik pil yang mana. Kalau die amik pil biru, die akan terbangun dari tido dan segalanya macam mimpi. Kalau die ambil pil merah, die akan kembali ke dunia sebenar, bukan ke dunia The Matrix.

Lebih kurang macam tu la rasanya.

Current mood: Baru lepas minum milo.
Listen to: Cerita Dia - Drama
After this: Tido...zzz


0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers