27/06/2012

Antara quote Albert Einstein yang aku ingat,

Kenapa kita perlu hafal bende yang kita boleh refer daripada buku?


Ada benar juga la kata pakcik ni. Baik kita ingat bende yang kita tak boleh carik kat mana-mana. Tapi kalau nak amik kira statement ni, memang semua exam lepas ni akan jaidi open book exam je la.

Ada banyak jenis blog kat internet ni. Trend yang famous aku tengok sekarang ni ialah jenis copy paste or sharing link. Blogger tu tak tulis sangat pun. Die cume ulas je hasil tulisan orang lain. So far kebanyakan blog orang persendirian jenis macam ni terutamanya kategori politik, automotif dan berita semasa.

Kadang-kadang bosan jugak sebab link ada banyak, tapi rupa-rupanya source dari tempat yang sama. kalau setakat satu or dua blog buat macam tu ok jugak. Ni agak banyak. Malas nak nak menulis, komen sikit-sikit je la.

Semua ni sebenarnya berbalik kepada apa tujuan diorang buat blog ni. Aku rasa jenis copy paste ni jenis nak buat duit dengan iklan je. then promote or pakat-pakat suruh orang lain klik. Tak kisah la apa isinya, janji ada orang klik iklan. 

Well, terpulang kepada masing-masing. 

Current mood: Ngantuk dah. Sok keje. Nasib baik takde bola pagi ni
Listen to: Cinta Mati - Agnes Monica feat Ahmad Dhani
After this: Makan ubat, lepas tu tido

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers