14/06/2012

Bagi aku la kan, semua penduduk lembah klang wajib ada bende ni kot. Atau lebih tepat lagi, pemandu dan pengguna LRT. Perjalanan akan menjadi lebih lancar kalau ada bende alah ni. 

Aku pun pelik bila orang lagi prefer untuk beratur panjang semata-mata nak bayar setakat singgit lebih. Tak berbaloi. Kalau dah ulang  alik kerja tu naik LRT or lalu highway yang tak dapat dielakkan, belilah satu bende ni dan topup la selalu.

Banyak cara boleh topup, paling senang guna ATM atau kat website bank ke, then kat petronas pun boleh topup, kat stesen lrt pun ada jugak kiosk untuk topup. 

Disebabkan sistem baru LRT sekarang yang agak menyusahkan, kaunter hanya berperanan untuk topup touch n go. Itupun aku tgk ramai lagi yang beratur untuk beli token. 

So far, kat lembah klang ni, aku takde masalah untuk topup bende ni, senang sgt, Cuma kat area luar agak sukar, tak banyak ATM dan stesen minyak ada. Kalau ada pun dekat2 area sekitar highway.

Anyway, mengapa perlu beratur kalau ada cara untuk elakkannnya?

Current mood: Lega dah abes baca novel.
Listen to: Cinta Setengah Mati - Indah Dewi Pertiwi.
After this: Sambung tgk bola.



0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers