17/07/2012

Setakat ni, paling jauh manusia pernah jejak kaki di angkasa lepas ialah bulan. Tapi itu cerita tahun 1969. Sesudah 43 tahun dengan revolusi komputer yang terlalu pantas sepatutnya manusia dah boleh sampai ke Pluto or at least Mars. Mungkin Bulan tu dah boleh jadi macam Disneyland or negara baru sebab bulan lebih kurang besar Australia je.

Ni makin menguatkan lagi kepercayaan aku terhadap konspirasi America dalam perlumbaan ke angkasa lepas masa era perang dingin dulu. Specialist russia awal dah cakap, mustahil untuk manusia ke bulan dengan teknologi masa tu. Even teknologi sekarang ni pun hanya mampu sampai ke stesen angkasa yang still terletak dalam Orbit Bumie je. 

Zaman perang dingin dulu dianggap sebagai perang teknologi. Nak tunjuk sape yang lebih advance untuk saiko musuh. Lagipun prinsip peperangan moden "Rules the air, rules the war".


Sebijik Iphone lebih canggih daripada whole system yang NASA guna pada tahun 1969, tapi kenapa manusia still gagal ke Mars?

Current mood: Mata dah semakin berat. Tadi sempat baca blog kawan lama yang react status kat FB. hehe.
Listen to: Rapuh - Opick
After this: Kemas baju. Esok ada last match bola.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

My Blog List