14/11/2014

Baru aku tau 11.11 aritu ialah hari single sedunia. Ini macam pun ada ka? Sejak zaman IT ni, macam2 hari pelik keluar. Mungkin dulu dah ada, tapi tak tersebar luas kot.

Aku jumpa gambar ni dalam Twitter. Agak deep maksudnya. Mengikut lagu Acha Septriasa, berdua lebih baik. Yaka? Depend sebenarnya. Kalao berdua tapi tak seronok, rasanya lagi seksa kot daripada single. At least bila single kita bleh kawan dengan sape2. Kalo dah berdua ni dah terikat.

Based on experience, ramai orang yg single ni asik mengeluh bila la nak dapat pasangan. Yang da ada pasangan pulak, esp ygx beberapa lancar, berharap jadik single balik.

Macam tula manusia. Sebab tu kita kene keep calm dan redha. Apa condition kita sekarang, mungkin itulah yg terbaik buat masa sekarang. Boleh jadi kita tak sedar yg kita mungkin tak redi utk enter next phase kan? Nampak orang lan macam mudah. Cth, nampak kahwen ni macam seronok je kan? Kalo kawen ni btol2 seronok kenapa orang bercerai kan?

Pape pun, keep calm dan cherish the present k?

P/s: Dari mana la dtgnya hari single ni kan? Malas ah nak google.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers