26/05/2015

user posted image
Sejak zaman Najib Rosmah jadi PM, taraf ekonomi negara makin merosot. Semakin banyak subsidi ditarik dan cukai yang mengarut di kenakan tetapi kemewahan mereka dan kroni semakin bertambah. Itu petanda PM yang gagal dan wajib digulingkan sebelum keadaan bertambah parah.

Nak harapkan gaji, memang tak cukup especially yang berkeluarga. Yang bujang pun dah rasa keperitan nak kumpul nak kahwin. Maka ramai la mula mencari duit tambahan macam berniaga secara online, buat kerja part time di hari minggu dan ramai juga yang join skim pelaburan scam, MLM dan akhirnya ditipu hidup2 dan duit burn.

Kat FB pun dah bersepah2 dah pelaburan scam dan skim pyramid ni. Naik semak tgk gambar tayang2 duit macam bangang dan ambil gambar depan kereta upline yang juga berkemungkinan besar kereta sewa or pinjam. Sebab tu rules pertama nak cari duit, ilmu kene ada. Tak semestinya kene ada degree atau diploma atau SPM, tapi ilmu tu kene ada. Kadang2 yang ada degree sume ni bukan ada ilmu pun. Belajar pun banyak copy paste kawan. Ok, ada la jugak ilmu, ilmu copy paste. Dah dapat degree, guna kabel, kerja gomen. Bahagia ke akhir hayat.

Kes terbaru ni ialah contoh kenapa ilmu kene ada. Kalau tak jadik la macam bangan cium duit untuk tarik aura duit. So WOW!. Tapi kene labur RM22K. Kan gila tu. Bangang pula. Tengok muka pun dah tau scam. Cube cek dari mana dapat title Dr tu. Skang ni banyak je titile boleh dibeli secara online. Macam beli barang kat Lazada atau mudah.my.

P/s: Ape la perasaan dia masa cium duit tu ea? Tak rasa macam pasni kene bahan seumur hidup ke? Inb4, hanya melayu je yang buat keje bangang macam ni. Buat malu kaum je.
user posted image

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers