29/05/2015


Sebab kenapa selalu CGI hollywood nampak gempak dan macam real? Tengok bajet la. Paling kurang pun 100 juta USD diperuntukkan untuk CGI sahaja. Benda-benda yang melibatkan teknologi ni memang mahal.Untuk penggiat movie sebenar memang takde hal, asalkan puas hati dengan hasilnya nanti. Diorang ni memang aim untuk perfection. Lagipun kebanyakan peralatan CGI diorang ni custom made. Takde dijual di kedai-kedai atau mudah.my. Kos untuk benda-benda custom made ni memang mahal.Filem tempatan yang setakat bajet 2 or 3 juta memang mimpi jela nak dapat level macam diorang. Tak tahu berapa ribu tahun lama lagi menunggu baru dapat. Masa tu pun rasanya tak tahu macam mana teknologi hollywood.

P/s: Cerita apa la agaknya gambar kat atas ni ea?

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe