30/05/2015

Pada masa kini, kebanyakan 80's dan 90's kid dah jadi parent. Aku tak sure la millenium kid suka jajan apa. Yang pastinya parent diorang suatu ketika dulu gemar menghabiskan duit belanja sekolah dan duit raya untuk jajan dalam gambar. Masa tu murah lagi. Aritu aku saje la beli chewing gum 3 biji tu, satu tu dah 70 sen. Gula2 susu tu sebijik 10 sen. Dulu 10 sen dapat 4 bijik. Ok la, dulu lain, sekarang lain.

Jajan ni kebanyakannya masih ada dijual. Bila fikir balik, dah 30 tahun or lebih jajan ni masih bertahan di pasaran. Satu pencapaian yang boleh dibanggakan. Sampai sekarang pun, aku still beli jajan2 ni esp bila jalan jauh.

Untuk sapa da ada anak, skang turn korang pulak yang kene belikan jajan. Hehe.

P/s: Coklat M&M sejak dari zaman perang dunia pertama da ada. Lagi lama.

1 comments:

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

My Blog List