25/05/2015


Pagi ni banyak portal hiburan post pasal kes penceraian Raja Farah. Dulu masa dia single n jadi pengacara rancangan Medik TV, aku minat la jugak. Lepas dah kahwin die macam menghilangkan diri. Setelah berkahwin selama 5 tahun, dan tidak dikurniakan cahaya mata, akhirnya mereka membawa haluan masing-masing. Begitulah kehidupan, kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukan. Siapa yang kahwin untuk berpisah kan? Tapi kalau berpisah itu jalan terbaik untuk mereka, just let it be. Ada hikmahnya.

Aku just nk relate kan juga dengan trading saham. Ada satu term tu dipanggil cut-loss. Mean limit utk jual saham sebelum rugi lagi besar. Kita yang tentukan limit tu. Sama juga dengan kes pasangan takde zuriat tu, kita sebenarnya set kan limit tu. Ok, if you can relate la.

P/s: Just tutup buku lama, mulakan hidup baru. Life must goes on.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe