28/06/2015

Tahniah diucapkan kepada skuad bawah 13 tahun negara yang telah menjuarai kejohanan Ibercup di Spain. Mereka telah menewaskan Sporting Lisbon 2-1 pada perlawanan akhir. Sebelum itu juga mereka telah menewaskan pasukan gergasi Eropah seperti Bayern Munich dan Atletico Madrid.

Pemain bolasepak ni, performance diorang terbalik. Masa kecik power, dah besar bangang. Pemain luar, masa kecik bangang, dah besar power.   Bak kata sorang member aku:

"Nak tau kenapa diorang jadi macam tu? Sebab diorang belum kenal p**i"

Betul juga. Itu sebenarnya side effect bila lelaki banyak duit. Satu lagi masalah diorang ni, bila dah juara, rasa diri tu dah hebat n mula leka. Dah tak improve lagi.

Disebabkan diorang ni di bawah program NFDP, bukan di bawah FAM, takde satu statement pun daripada FAM (setakat aku tulis ni la) tentang diorang. Daripada awal sampai la dah jadi juara. Ni la masalah FAM sebenarnya. Ego dan bangang. Rasa diri tu hebat. Biasanya datang dengan satu penyakit lagi, tak boleh kene tegur. Sebab tu dah 30 tahun dan berjuta duit dihabiskan, bolasepak malaysia masih lagi level sampah di peringkat dunia.

Malaysia ni punya la ramai otai dan lejen bola, tapi tak sorang pun pegang jawatan dalam FAM. Hanya orang politik bangang je ada dalam tu. Selagi keadaan ini berterusan, 1000 tahun lagi pun, takat tu jela.

P/s: FAMB

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers