16/06/2015



Dah masuk movie ketiga dah. Badan diorang masih maintain. Tapi dalam filem ketiga ni Stallone mula nampak The Expendables ni boleh pergi jauh. Beberapa pembaharuan perlu dilakukan. Dalam filem ketiga ni Stallone mula sedar taktik, ambush dan tembak dah tak boleh pakai dalam era eletronik kini. Zaman 80 an dulu boleh. Zaman sekrang ni orng lebih guna otak dan strategi. Untuk jayakan taktikal ni of course la memerlukan orang muda yang lebih up to date.

Dalam TE3 ni ada 2 sebab aku nampak kenapa Stallone recruit team new generation, 1st untuk tunjkkan diorang tak nak ketinggalan zaman dengan taktikal zaman diorang. 2nd mungkin untuk mewariskan The Expendables kepada generasi baru untuk filem akan datang. Stallone n Co mungkin dah tua. Tak larat. Lagipun taktikal zaman sekarang memang tak sama degan dulu esp bila melibatkan teknologi. Dalam masa yang sama, experience does matter. Sebab tu die tak boleh abaikan trus geng2 old timer ni. Gabungan ni akan memantapkan The Expendables.

Storyline? Cliche je. Geng2 Murrica yang super soldier God Mod one hit kill accuracy 99% lawan dengan sekumpulan askar yang konon2nya elit, tapi tembak tak kena2 n senang sangat kene tapau. Ntah pape. Dengar macam cliche, tapi still menghiburkan. Takkan nak buat cerita hero kalah. Tak jual la cerita tu.

Pape pun, aku still tak puas hati selagi Rajnikant Sivaji The Boss tak dipanggil join The Expandables.

P/s: Luna tu memang pro fighter. Sebab tu gaya tumbuk n terajang die real.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe