01/06/2015



Tak dinafikan, antara tarikan utama novel ini ialah seksual. Cerita tentang skandal. Bila dengar perkataan skandal orang akan kaitkan dengan seksual. Siapa tak suka baca cerita pasal seksual kan? Cover page pulak gamba pisang, yang terus menyemarakkan imaginasi liar. Ye, dulu orang hanya lihat pisang sekadar buah-buahan. Kalo zaman sekarang korang masih anggap ianya hanya buah-buahan2 saja, bermakna ko akan menghadapi kesukaran di dalam dunia ini.

Cuma kisah seksual dalam novel ni bukan la kisah seksual biasa. Bukan yang biasa untuk orang biasa. Hanya orang yang luar biasa akan anggap ianya biasa. Yang pastinya, unsur seksual tu memang ada. Cuma takde la sampai level Cikgu Suraya. Haha.

Storyline die memang tak straight. Ada beberapa twist sikit. Tapi teratur. Tak susah untuk faham ceritanya cuma ada certain scene tak berlaku seperti yang korang harapkan. Yela, kalo sama macam korang harapkan baik baca cerita Cikgu Suraya kan? Haha. Ada beberapa fakta atau hakikat yang tak dinyatakan secara jelas dalam novel ni. Mungkin penulis nak korang decide sendiri based on judgment korang. Sampai ke penghujung novel pun, aku still berharap apa yang aku predict betul, tapi endingnya langsung tak sama. Bermakna penulis berjaya membuat plot twist. Sebenarnya kalo korang baca sinopsis pun, korang dah dapat 50% daripada the whole story. Lagi 50% tu korang kene baca sendiri la.

Ok, secara keseluruhan, aku tak beberapa seronok. Bukan tak seronok langsung, ada juga beberapa part yang seronok dibaca. Mungkin sebab kisah cintanya agak luar biasa yang menyebabkan aku rasa kurang seronok. Haha. Tapi ok la, still acceptable. Cuma kalo macam Cikgu Suraya memang aku bagi A+ terus. Lolololol.

P/s: Cinta tu memang sukar difahami.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

Random Post

Popular Posts

My Blog List

Followers