29/06/2015


Berikut ialah senarai 10 Airlines terbaik 2015. Sebelum2 ni MAS adalah antara yang tersenarai. Tapi disebabkan double blow MH370 dan MH17, of coz menyebabkan mereka terkeluar. Selain itu dengan secara teknikalnya bankrap dan pemberhentian lebih 6000 pekerja, membuatkan MAS nampak mcm gagal survive. Malah bulan oktober ni mereka akan reboot dengan nama baru, Malaysia Airlines Berhad. Tak tahu la bape banyal duit gomen abes nak bail out diorang ni. Ramai cakap flight MAS ni selalunya penuh, tp still rugi. Apa yang berlaku sebenarnya?

Daripada 10 airlines ni ada 3 syarikat dari ASEAN. Ini menunjukkan rantau asean antara penyedia perkhidmatan tebaik. List ini didominasi oleh syarikat Arab dan Asian. Mungkin europe dan us dont give a shit bende2 ni as long as flight take off n landing dgn selamat n minimumkan kos operasi. Thats bisnes bebeh.

P/s: dah lama tak naik flight.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

My Blog List