30/10/2015

Lately hobi terbaru aku ialah fotografi. Bidang yang aku x pernah terfikir pun sebelum ni. Tak pernah amik tau pn pasal kamera canggih2 dan anggap sume function sama je. Lepas tengok rancangan Photo Face Off kt astro secara tiba2 minat tu dtg.

Memang aku suka gamba yang cantik2. Bukan gamba yg edit dgn 360 or Photoshop tapi fresh dari kamera punya.  Lagipun photography sbrnya melibatkan fizik, mechanical n electronic. Tapi kreativiti yg membezakannya.

Ada dua quote yg aku suka pasal photography:
1. Gambar yg cantik tak memerlukan kamera yang canggih.
2. Sesiapa boleh beli kamera mahal, tapi tak semua orang boleh capture gamba mahal.

Ok nnt dah pro bleh la share kat sini. Skang amatur lagi. Byk bende kene belajar.

P/s: Tgh survey nk bli kamera apa.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe