06/11/2015

Ni yg apa iklan Daihatsu ni claim la. Tapi bape puluh tahun lepas punya iklan daa. Tu yg orang dulu2 bleh cakap gaji RM350 pn boleh hidup. Memang benar. Sebab zaman tu bukan zaman Najib. Cuba la hidup dengan gaji RM 350 skang. Bangla pun lari stakat gaji banyak tu. Orang yg duduk lembah klang skang ni average cost pergi kerja naik kereta sehari pn RM50. Stakat RM350 ni seminggu je abes. Tu tak kira makan lagi.

Sebab tu orang yg cakap RM350 tu pn bleh hidup kalo umur 60 thn ke atas, terima saja sebab zaman dia mmg mcm tu n dia tak update info die. Tapi kalo umur bwh 50 ckp mcm tu n die dok kg n ckp mcm tu kt org lembah klang, elok lempang je.

Well, maybe 20 tahun lagi kos nk ke Genting Highland mencecah RM 200.

P/s: jangan dikenang barang yg lepas. Cuma jangan buat silap di masa hadapan.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe