12/11/2015

Aku dah tengok spectre ahad ari tu. Kitorang keluar awal jugak la pagi tu sebab pas abes movie nk g tempat lain. Masa sampai kt depan TGV tu still xde orang. Kaunter yang bukak cuma dua je. Satu utk booking,  satu lagi utk maybank special line.

Masa nak beli tu aku tanya, apa specialnya kaunter maybank ni? Die jawab, kalau beli dengan kad maybank boleh dapat diskaun. Apa lagi, aku terus la hulurkan kad Maybank. Harga tiket tu daripada RM 15 jadi RM10. Jimat RM 5 tu. Macam harga tiket tahun 2005. Haha.

Ok, pasal Spectre pulak, aku boleh cakap yg storyline die agak menghampakan. Tak beberapa strong. Ditambah pulak dengan James Bond dah activate 'god mode'. Orang tembal die tak kena2, dia tembak orang skali je dah kena. Hero mcm ni era Rambo dulu boleh la. Zaman skang orang nk tgk hero yg lebih realistik.

Storyline die lebih kurg mcm MI: Rogue Nation. Kiranya MI6 kene hijack dan diorang jadi mcm rogue. Lain sume mcm biasa la, gadget canggih, romen dgn Bond girl (tp of coz scene kene cut) n Bond skang macam dah activate cheat 'god mode'

Tapi utk pengikut filem Bond ni, of course la kene tengok. Ini ialah filem Bond ke 26 dan mungkin filem terakhir Daniel Craig. Lepas ni ganti orang lain. Khabarnya Heimdal akan ganti. Kalau btol la, maka ni sejarah buat kali pertama nigga Bond.

So next time kalo tgk kat TGV bleh beli guna Maybank card. Hew hew hew.

P/s: Tunggu Star Wars Episode 7 plak.

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe