16/02/2016

Tahun baru dah lepas. Umur naik satu takuk lagi. Tapi jadi makin berumur ni actually not so bad. Dari segi appearance nmpk lagi meyakinkan kecuali bab perut. Haha. Yang penting database hidup juga boleh dikatakan agak stabil. Bnyk bende yang dipelajari yang boleh lesson learnt.

Bukan senang nk jadi blogger esp blogger yg selective apa yg dia nk tulis. Ada beberapa bende yang perlu di consider. Tu yang kadang2 dah tulis separuh jalan then rasa macam x best plak. Sudahnya padam balik.

Pape pun lepas ni aku dah tak aim utk pecah rekod tahun sebelumnya tapi lebih kepada penulisan yang boleh merangsang minda or buat korang terfikir. Umur2 mcm aku ni dah kene tukar stail penulisan.

Skang pn dah pakai line Celcom RM 80 yg dpt 10GB sebulan, patut dah xde alasan susah nk update. Phone pn skang dah bru. Lenovo A7000 plus. Murah tapi praktikal. Aku suka praktikal. Skrin besar, tak hang, battery tahan lama dan yg peliknya data pn mcm lmbt abes. Maybe Samsung dulu byk backdoor program yg sedut senyap2. Skang ni g mana2 pn dah x risau kalo x bawak powerbank.

Iphone? Bukan x mampu beli, tapi spend duit byk tu utk bende yg value makin turun  adalah sesuatu yang bangang. Byk lagi phone yg spec lg power dgn harga jauhhhh lagi murah.

Di zaman diktator Najib yang ekonomi serba tak menentu dan masa depan negara yang makin kelam dengan perangai Zahid Hamidi, berbelanjalah dengan bijak.

Aku beli A7000 plus ni pn 2nd hand berharga RM380 sahaja. Tapi inilah sebenarnya phone yg aku perlukan.

P/s: Masih menantikan berita baik di atas newsfeed FB. Hari2 bgn tido dgn harapan tapi masih tidak kesampaiannn.....

0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

My Blog List