18/03/2018


Kali pertama aku tengok cerita ni masa zaman uni dulu. Tak ingat tahun bila tapi sekitar 2003-2007. Yang aku ingat aku pinjam dvd member. Love story is not my genre tapi since ada Catherine Zeta Jones, aku layankan jugak. I want to make a confession here, CZJ ialah salah satu crush aku dulu. Lulz. Tapi seriously, since my truster friends cakap cerita ni best, so aku layan jugak.

Waktu aku tulis entry ni, aku baru abes tgk kat tv3 sambil tgk Liverpool vs Watford kat astro on the go. Yeah, im a multi tasking man. 

Aku skip part pasal cerita ni since aku rasa mesti ramai dah pernah tgk. Kalo belum lagi, just donlod guna torrent or tgk kt iflix. Lol.

Yup, this movie is one of the best movie i ever seen. Not just the best love story, but for overall. But think again, it is not really love story, its more about humanity. 

Byk moral story drpd cerita ni, but to be fair its about friendship and never give up. Actually love element tu just selingan dan awek yang dia pilih pun fit the purpose. No sex scene and how to flirt like gentleman. Lol.

Yeah, actually its a story about a man on a mission to keep his promise. But shit happen, so he need to deal with it. Luckily, he know how to make friends and to bawak diri. Yup, tom hanks is one of one greatest actor ever. Sume cerita dia unique and lots of moral value. Same like Aamir Khan from Bollywood.

As usual, bila check kat wiki on the spot, baru perasan ada stanley tucci (katniss punye advisor dalam hunger games), Zoe Saldana (Guardian of the galaxy) and Diego Luna (Narcos season 4). Dalam filem ni, CZJ baru 34 tahun. Agak cair jugak la tgk dia masa tu. Lol.

Tapi member aku suruh tgk The Notebook. Katanya best jugak. Ntah bila la nak tengok.



0 comments:

Post a Comment

Dah baca tu, komen la sikit. Hehe

My Blog List